onsdag den 7. november 2012

Dannelse

Dannelse:

Dannelse er et svært begreb inden for pædagogik, begrebet kan defineres på mange måder.
Man kan sige at dannelse finder sted når vi udfordre vores egen virkelighed og opfattelse af hvordan tingene hænger sammen, det handler om at involvere og åbne sig for nye tiltag.
Dannelse handler om at udvikle sig.

Hvis vi skal sætte det i forbindelse med vores produkt og målgruppe, kan man sige at forældre og pædagoger kan danne sig ved at udfordre deres virkelighed og opfattelse af, at de selv mener de bedst ved hvordan deres barn skal vaske hænder og hvornår, men ved at tage imod vores produkt og hjælpende hånd, kan deres eventuelle daglige kampe med børnene være forbi.

Børnene kan udvikle deres dannelse ved at involvere og åbne sig overfor en større verden, end den de allerede har kendskab til, ligesom at børnene forholder og involvere sig til Bakterie Bob  og hvad han har at sige.

I processen "Dannelse som proces" & "Dannelsesrejse" handler det om at overskride sine egne grænser, og gå fra basis til noget overskridende som lærer dig, og danner dig, til du til sidst er tilbage med ny viden, og en udvikling af egen dannelse.

Dannelsesrejse: Hjem - Ud - Hjem

Dannelse som proces:
- Hjemme
- Opbrud
- Rejse og eventyr
- Hjemkomst
- Mennesket må forlade sig selv for at finde sig selv.

Hermeneutiske cirkel:
"En helhedsforståelse, man starter med at have en forståelse, men indhenter ny viden gennem nogle delforståelser, så det ender med at man får en helt ny helhedsforståelse"

Børnene har allerede en forståelse af processen og vigtigheden i at vaske hænder.
Men gennem en ny viden fra vores produkt, ønsker vi at give børnene nye delforståelser, så de ender med at få en helt ny helhedsforståelse af at vaske hænder, og bliver eksperter til det.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar